Låt oss resa till den gröna ön – Irland. På Irland kretsar ofta hela livsstilen runt pubkulturen. Det är där man träffas, oavsett om det är för att hänga med polarna, ha en släktträff, eller en romantisk dejt.

Irland

Guinness is good for you

De går ju inte att prata om Irland och inte nämna Guinness. Denna mörka, matiga öl är ju synonym med Irland. 1928 lanserade Guinness reklamkampanjen Guinness is good for you (Guinness är bra för dig). Kampanjen var så framgångsrik och populär att den fortsatte i 40 år. Men hur sanningsenlig var den?

Är Guinness bra för dig?

Guinness

Guinness är gjort på korn, kornmalt, humle, öljäst och vatten. En del av kornet rostas vilket ger den distinkta färgen. Guinness är relativt nyttigt, för att vara en alkoholhaltig dryck. Den har lågt kalori innehåll: 198 kalorier per pint (568 ml) och den är också low-carb. Den innehåller en mängd vitaminer och mineraler, bland annat B-vitamin och järn. Den brukade traditionellt ges till kvinnor som just fött barn, för att återställa järnnivåer. Nu för tiden är man kanske mer försiktig med kombinationen ammande och alkohol. Den innehåller också flavonoider och bakteriekulturer.

Men alla dessa nyttigheter får man redan från en pint Guinness, så det kanske är lika bra att inte följa det irländska exemplet när det gäller hur mycket man dricker. Njut med måtta!

Men det dricks ju inte bara Guinness på puben. Det finns något för alla : Guinness, Smithwicks, irländsk whiskey till exempel Jameson eller Bushmills, Irish coffee och även hot whiskey för den som är förkyld. En hot whiskey är mer än bara en varm whiskey, det är en härlig kombination av citron, kryddnejlikor och socker.

Recept på hot whiskey

Gör en riktigt varm i hela kroppen!

Hitta fler saker som är bra för dig:

[pt_view id=”94ceac7h7d”]