Varför känner vi oss fräschare och till och med snyggare på sommaren? Är det bara på grund av sol och salta bad eller är det vår sommarlivsstil? 

Ät fräsch mat och använd naturliga skönhetsbehandlingar som får dig att må bra inifrån och ut. Du kommer att märka skillnaden. Undvik pressen att träna som en galning, eller svälta dig själv för att få den perfekta sommarkroppen. Varför inte prova med lite mer naturliga metoder? Läs vår tidigare artikel om sommarmat för att få tips om hur du ökar din ämnesomsättning med hjälp av små och smaskiga förändringar. Det finns också många naturliga behandlingar för kroppen som gör dig naturligt snygg.

Ta hand om din kropp – året om

sommar-fötter

Det är också en tid att ta hand om kroppen. Vi har försummat vissa delar, men nu skrubbar vi fötterna, målar tånaglarna, masserar celluliter och smörjer in huden för att undvika UV skador.

Prova några naturliga metoder som gör det till en njutning att ta hand om din kropp.

Socker, kaffe och kanel skrubb
Socker, kaffe och kanel skrubb

Dessa tips fungerar inte bara på sommaren utan också året om. Vi vill dessutom dela med oss av några tips som håller dig naturligt snygg resten av året:

ros-skönhet

Vi tänker ju mer på kroppen på sommaren eftersom vi visar upp lite mer av den. Men vi behöver ta hand om kroppen året om för vårt eget välmående. Tänk dig att det är mitt i mörkaste vintern: du kommer hem från jobbet och känner dig som en isbit. Du tänder några värmeljus, du tar ett härligt bad med mandelolja. Doften för dig tillbaka till sommaren. Du är nu varm i kroppen och känner inte samma sug efter att bara gå och lägga dig framför tv:n och äta skräpmat. Du äter kanske en ljummen quinoa sallad, med fikon och apelsin eller något annat fräscht du kan hitta.

Att ta väl hand om vår kropp och vårt välbefinnande är väl värt ansträngningen – året om!

 

Läs om fler naturliga tips:

[pt_view id=”7c7a0f8916″]