Har du hört talas om Potatisens dag?  Man kan verkligen förstå varför potatisen kan behöva en egen dag. Potatisen har verkligen hamnat i skamvrån de senaste åren, eftersom de med sitt kolhydratsinnehåll inte passar in i de enormt populära GI, paleo eller LCHF dieterna.

Men vad innehåller potatis förutom kolhydrater?

Potatis innehåller mycket fibrer och rikligt med mineraler som kalium och magnesium. Dessutom innehåller den antioxidanter och vitaminer som exempelvis C-vitamin och vitamin B6. Den är alltid nyttigare med skalet på. Potatisskal är rika på fibrer, kalcium, järn, zink, fosfor och B-Vitamin. En hel del nyttigheter för en liten knöl!

potatis på potatisens dag

Potatisvatten – en populär huskur i Tyskland

Gör ett potatisvatten som lindrar vid reumatism och ledinflammation.

Detta är en populär huskur som har hjälp många, den sägs också kunna hjälpa en att gå ner i vikt. Så det kanske finns en användning för potatis även för de som inte vill äta den. Allt som allt en ganska nyttig knöl!

 

Läs vidare om naturlig hälsa:

[pt_view id=”6e50a17t04″]