Vår bästa huskur mot förkylning

Så här på vintern är det lätt att dra på sig en förkylning. Förkylningar kan gå över av sig själva men det kan också vara bra att ta till naturliga botemedel för att få hjälp och lindring. Naturliga huskurer är inte bara effektiva utan också mindre skadliga än konventionell medicin, eftersom de har färre bieffekter. Kroppen tar själv hand om många infektioner, och vila och vätska är ofta nyckeln till att bli bra. Men vi kan göra mycket för att hjälpa kroppen på traven och lindra besvären, som vi ska se nedan.

Besegra din förkylning nu

Detta är ett utmärkt recept mot förkylning och särskilt när man behöver något slemlösande. Kombinationen av hettan från cayenne och ingefära, honungens lena sötma och syrligheten från citron och vinäger ger en blanding med riktigt riv i. Om du har haft smärta i halsen, så blir den som bortblåst.

Dessutom bidrar alla ingredienserna till den här huskurens effektivitet. Ingefära och cayenne ökar blodtillströmningen och verkar antiinflammatoriskt. Honungen är bakteriedödande och både citronen och vinägern verkar antiseptiskt.

Du behöver bara smutta på några matskedar av blandningen om dagen och du kommer att känna det hela vägen upp i bihålorna och ut i öronen. Denna huskur är en av mina personliga favoriter!

Recept på en huskur mot förkylning med riktig hetta

Pressa en eller två citroner så att du får en deciliter saft. Koka upp citronsaften tillsammans med en deciliter äppelcidervinäger, låt småkoka någon minut. Blanda i 2-3 matskedar honung, en kvarts tesked cayenne och en kvarts tesked malen ingefära. Ta bort kastrullen från värmen. Häll gärna upp i en glasburk. Blandningen håller i flera månader om den förvaras på en mörk plats. Rör om i burken varje gång du använder denna huskur. Du kan också värma blandningen försiktigt, om du föredrar en lite mer flytande konsistens.